Per-Arne Hansson

Kvarnsandsvägen 7, Grisslehamn
pa@konster.se
konster.se
Facebook

Per-Arne Hansson 

Teknik: Akvarell, olja och grafik
Utbildning: Edsvik konstskola, Gerlesborgsskolan och kandidatexamen i konstvetenskap. Akvarellutbildning för Arne Isaksson, Lars Lerin, Hasse Karlsson, Chien Chung-Wei, Alvaro Castagnet
Om mitt skapande: Inspiration får jag av de platser jag besöker, därför är många motiv hämtade från Roslagens kustlandskap, Grisslehamns hamn, Singö, Väddö och Norduppland. Jag behöver inte fara långt utan det mesta finns runt husknuten såsom himmel, hav, klippor, fiskebåtar, hamnmiljöer, människor, traktorer, hus och träd, solnedgångar mm. Jag målar gärna på plats utomhus. Min ateljé är i Grisslehamn på Kvarnsandsvägen 7. 
Om mig: Roligt att teckna och måla samt även att ta del av andras skapande. Ibland har jag akvarellkurser i Grisslehamn. Medlem i Roslagens Konstnärsgille. Är initiativtagare till Grisslehamns Konstrunda, öppna ateljéer där ”lokalt verksamma konstnärer bjuder på mångfald av konstnärliga uttryck” i sina ateljéer.