Kärlek och krig

Ladda ner Roslagsappen i din mobil så kan du vandra i spåren av Erik Erikssons romanserie Kärlek & Krig.
Varje station på vandringen har en GPS position som appen  känner av, och när du är nära en station får du en notis i telefonen. Klicka på den och du får upp  till rätt sida i appen och kan läsa eller lyssna på information om platsen.

Följ skyltarna för att ta en litterär promenad på historiska platser, med havet som närmaste granne. Som författaren Erik Eriksson skriver:

Du kan vandra till platserna i min romanserie Kärlek och Krig och möta den dramatiska historien i Grisslehamn, byn som var granne med världen.

När jag flyttat till Grisslehamn upptäckte jag snart traktens historia. Jag läste allt jag kunde hitta, jag gick i arkiv och på museer och jag pratade med äldre människor som berättade historier som de hört som barn. Sedan skrev jag romanserien om en familj i Grisslehamn under krigens år.
Erik Eriksson