Albert Engströms Ateljé ligger otroligt vackert beläget längst ut på klipporna vid Ålands hav. För att få bygga den så nära havet fick den utformas som ett sjömärke, ett sk inseglingsmärke, så att sjöfarare kunde orientera efter den för att ta sig in till Grisslehamn. Ateljén är alltså rödfärgad på de sidor som vätter in mot land men vit på de sidor som vätter mot havet. Albert skriver ”Nu är min atelier färdig. Den är precis som jag vill ha den och ligger just där jag vill ha den. Där skola mina vänner få bo, när de komma på besök, och somna vid den vackraste musik som finns.”
Ateljén användes inte bara som ”gäststuga” och festlokal för familjens vänner och konstnärskollegor, utan också som danslokal för traktens ungdom.

I Ateljén, som iordningsställdes som museum av sonen Lars Bruno, finns unika oljemålningar, teckningar och grafiska blad av Albert och många av hans vänner och konstnärskollegor. Här finns också en samling unika föremål som Albert samlade på sig under sina många resor.

Kunniga guider berättar om Alberts liv och leverne. Besökarna får höra om konstnären, författaren, ledamoten i Svenska Akademin och Konstakademin, redaktören för tidningen Strix m.m. Utsikten över Ålands hav är hänförande.

Alla onsdagskvällar i juli bjuds på underhållning i Albert Engströms Ateljé.
Programmet för ateljékvällarna hittar man i evenemangskalendern.

I Ateljéviken finns utmärkta badmöjligheter med en härlig sandstrand och klippor. Området är orört sedan Alberts tid.

Öppethållande, evenemang och entréavgifter framgår i informationen om Albert Engströms museum.