Harriet Revell Textil & Måleri

Folkskolevägen 30, 764 56 Grisslehamn
070-6657231
h_revell@hotmail.com
Instagram

HARRIET REVELL TEXTIL & MÅLERI

Bosatt i Grisslehamn sedan 1982.
1983 var året då det hände. Jag var med på en kurs i lappteknik. Det var
textilkonstnären Barbro Ager som visade oss hur man kunde sy härliga
lapptäcken. Mina lapptäcken är oftast färgglada och kan innehålla
uppåt 50 olika tyger i ett och samma täcke.
Många år senare började jag sy textilporträtt. Jag tänkte varför inte prova på något nytt. Först sydde jag ett porträtt av min äldsta dotter och sedan fortsatte jag med att sy porträtt av mina fyra söner. Så har det fortsatt med kända och okända personer, bara för att det är roligt. För några år sedan började jag med oljemåleri. Blev så glad när jag fick frågan om jag ville vara med och lära mig måla hos konstnären Dennis Wilhelmsson i Ununge. Det var härligt att sitta och måla till klassisk musik. Men pga pandemin så blev det bara i ett par år.

Utbildning:
1995-96 Textilkonst Väddö Folkhögskola
2019-20 Oljemålning hos Dennis Wilhelmsson Ununge
Medlem i Norrtälje Konstförening och Roslagens Konstnärsgille

Utställningar i urval sedan slutet av 80-talet och fram till nu:
Gamla Rökeriet Grisslehamn, Tolvmannsgården Rimbo, 
julsalongen i Norrtälje Konsthall, Väddö Folkhögskola,
Vättar o Väsen Söderbykarl, Kulturhuset Hav Lust Blidö,
Grisslehamns 250-års Jubileum Albert Engströms Muséet,

Konstrundan Gräsö Gröna Rum, Konstrundan i Grisslehamn,
Kröns Trädgård på Väddö,
Holmströms Konst i Grisslehamn, Samlingsutställning i Medborgarhuset
Grisslehamn, ”Gammalt o Nytt-Målat o Sytt” Utställning i egen ateljé
Lapptäcksutställning Liljevalchs Stockholm, Taxinge Näsby Slott,
Folkets Hus i Södertälje